Trainingsprogramma incompany.

orange bar

Ideefix HR Innovations presenteert het meest gebruiksvriendelijke en effectieve trainingsprogramma dat personeel ondersteunt fit, vitaal en stressbestendig te worden. Dit trainingsprogramma is perfect voor afdelingen die stressvol werk doen of waar het verzuim hoog is.

Hoe krijgt u een afdeling met hoog verzuim weer in balans?

Grote organisaties kennen het grote verschil dat er kan bestaan tussen verschillende afdelingen of teams. Waar het ene team van nature vitaal en veerkrachtig lijkt, zijn er andere plekken in de organisatie waar verzuim moeilijk hanteerbaar is. Hoge werkdruk, opgestapelde stressoren en culturele factoren kunnen een uitdagend recept vormen om vitaal te blijven binnen bepaalde teams of afdelingen.

Onze aanpak

Als HR partner bieden wij u en uw leidinggevenden de steun en expertise om uw meest uitdagende verzuim vraagstukken op te lossen. Met dit incompany trainingsprogramma investeert u in gezonder personeel, een verbeterde cultuur en verhoogde effectiviteit van werknemers. Dankzij onze grondige intake proces wordt het programma diepgaand afgestemd op de context, stressoren en culturele waarden die binnen uw organisatie spelen.

  • Een op maat trainingsprogramma van meerdere sessies gedurende 6-12 maanden
  • Aandacht voor individuele stressregulatie en interactieve regulatie als team
  • Dubbele impact als vitaliteitstraining én gelegenheid voor teambuilding

Wat kunt u verwachten?

Onze integrale en preventieve aanpak is uniek en wetenschappelijk onderbouwd in samenwerking met het Europees Instituut en Zilveren Kruis/Gezond Ondernemen. Klanten die u voorgingen ervaren resultaten zoals:

  • Hogere veerkracht op individueel en collectief niveau als team of afdeling
  • Hogere kwaliteit communicatie tussen medewerkers
  • Structurele afname verzuim
  • Verbeterde team- of afdelingscultuur met meer werkplezier en bevlogenheid
huis-clingendael-1.0.jpg

Ervaring Clingendael Instituut

Het Conflict Research Unit van Clingendael Instituut heeft te maken met een flink aantal stressoren die op persoonlijk, team en cultureel niveau spelen. Tijdens onze samenwerking was een van de doelen om stress en werkdruk tot bespreekbare thema’s te maken zodat werknemers zich veilig genoeg voelen om onderling en bij hun leidinggevende aan te geven als zij hiermee worstelen. Daarnaast was een ander doel om een peer-2-peer cultuur te creëren onder de werknemers zodat stressoren vroegtijdig gesignaleerd en opgelost worden. Tijdens de interventie is hieraan gewerkt in online- en incompany trainingen. Deze kregen de volgende scores van zowel deelnemers als de werkgever:

75%

Impact op de afdelingscultuur

9

Samenwerking met Ideefix en Trainer

90%

Aanbevelingen door deelnemers

Better communication, better conversations, more openness, strengthened relations.

- Anonieme gebruiker

ga van curatief naar preventief met ideefix innovations.

orange bar

Deelt u onze visie voor een stressvrij werkend Nederland en gelooft u ook in preventief investeren in mens, management en cultuur? Neem vandaag dan nog contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om meer te weten over onze oplossingen voor uw organisatie. We hebben het voor u makkelijk gemaakt in drie simpele stappen:

step1

Kennismakingsgesprek

Een eerste kennismaking om te bespreken wat wij voor u kunnen doen. Tijdens dit gesprek kunnen we een vervolg afspreken in de vorm van een kennismakingsworkshop voor HR en MT binnen uw organisatie.

step1

Rendementsprognose

Wij maken vrijblijvend een rendementsprognose voor u op maat op basis van de gegevens beschikbaar binnen uw organisatie.

step1

Kennismakingsworkshop op maat

Bij interesse bieden wij graag een kennismakingsworkshop aan waarin wij:

  • Kerninzichten uit wetenschappelijk onderzoek en de belangrijkste trends delen
  • Het MT en leidinggevenden enthousiasmeren voor een preventieve aanpak in uw organisatie
  • Een interactieve introductie geven van de 7 pijlers van een stressbestendige organisatie

Neem vandaag nog contact op voor de start van een stressbestendige organisatie.

orange bar
stress-resistant